Uncategorized
=Relining i en Villa=
September 22, 2022
0

Relining av en lägenhet, villa eller ett annat boende, är ett relativt nytt sätt att laga sina rör. Det har revolutionerat lagningen av rör- och avloppssystem i Sverige och efterfrågan har de sista trettio åren ökat enormt. Relining är ett enkelt och billigt sätt att kunna fixa till sina rostade och gamla rör. Relining är ett ord som betyder ”fodra om”, det vill säga att man renoverar sina gamla rör genom att fodra om insidan med ett helt nytt material av plast. Detta gör att det skadade röret lagas inifrån i stället för att helt bytas ut genom ett så kallat stambyte.

Hur fungerar relining?

Relining är en relativt enkel uppgift för en erfaren rörmokare. De monterar ner toalettstolar och liknande i badrummet för att komma åt rören, därefter skickar de in en liten filmkamera för att kontrollera dess skick. Är skadorna inte är allt för omfattande kan de laga rören med hjälp av relining. Detta sker genom att rörmokaren blåser in en mjuk plastmassa som lägger sig inuti röret som ett slags stöd varefter röret blir som nytt. Genom att du använder dig av en Otrolig Relining Villa kommer dina rör att bli som nya och du behöver inte bekymra dig om läckande rör under lång tid framöver.

Relining eller stambyte i villa

När du som fastighetsägare får problem med dina rör och avlopp kan du i regel välja mellan att göra en relining av dina rör eller satsa på ett stambyte. I de flesta fall är relining att föredra. Det tar i normala fall endast ett par dagar samtidigt som kostnaden inte är alltför hög. Stambyte är ett betydligt större projekt och tar längre tid, som regel ett par veckor och ibland flera månader. Är du osäker på vilket av alternativen som du ska välja är den bästa lösningen oftast att låta en licensierad rörmokare hjälpa dig att fatta rätt beslut.